()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
()
vor check_circle Afgeronde bestelling
Meteen naar de content

Volg ons!

★★★ Voor 23:30 besteld, morgen in huis ★★★

★★★ Hoge Kwaliteit ★★★

★★★ Verzamelmap voor 240 kaarten ★★★

Contact

  Wat is de zeldzaamste Pokemon kaart

  Pokémon kaarten zijn tegenwoordig weer helemaal in. Iedereen kent ze wel. Pokémon is bekend van de Japanse Pokémon animatie serie en het bekende Pokémon kaartspel.

  Er zijn zoveel Pokémon kaarten en er komen er steeds meer bij. Maar wat zijn de meest zeldzame Pokémon kaarten? Pokémon kaarten kennen we al sinds de jaren 90 en er zijn er door de jaren heen steeds meer Pokémon kaarten bij gekomen. Dus de oude verzameling kaarten die je op je zolder hebt liggen kan misschien nog aardig wat geld op leveren.

  Pokémon kaarten zijn dus weer erg populair. Van elke soort Pokémon kaarten worden er bepaalde oplagen gedrukt en van sommige Pokémon kaarten worden er dus minder gedrukt dan anderen. Zo zijn er Pokémon kaarten die speciaal gedrukt zijn voor bepaalde Pokémon toernooien of kaarten die drukfouten hebben. Waardevolle Pokémon kaarten komen uit de oude collectie. Dus als je nog oude kaarten ergens op zolder hebt liggen is het misschien toch even verstandig om te gaan kijken.

  De echt zeldzame Pokémon kaarten kunnen flink geld waard zijn. Wij hebben een aantal van de meest zeldzame Pokémon kaarten ter wereld hieronder op een rijtje gezet.

  De meest zeldzame Pokémon kaarten

  Pokemon kaarten worden naarmate ze niet meer gedrukt worden steeds zeldzamer. Zo zijn kaarten van de first edition zeldzamer dan kaarten uit de nieuwe kaartenserie. Maar wat zijn de meest zeldzame Pokémon kaarten ter wereld?

  Tropical Mega Battle Trainer

  Van deze kaart zijn er maar een aantal exemplaren gedrukt. Deze zeldzame Pokémon kaart is namelijk specifiek ontworpen ter gelegenheid van een toernooi wat gehouden werd in Hawaii in 1999. De winnaars van dit toernooi gingen er met de Pokémon kaart vandoor. Op deze kaart is een Psyduck en een Jigglypuff in een hangmat te zien. Doordat deze Pokémon kaart speciaal gedrukt is voor dat toernooi is het een zeldzame kaart om aan te komen.

  Prerelease Raichu

  Deze zeldzame kaart is de evolutie van de welbekende Pikachu. Deze kaart werd gemaakt voordat de officiële productlancering van de Pokémon kaarten had plaatsgevonden. Deze Pokémon kaarten werden gegeven aan de medewerkers. Niemand weet hoeveel exemplaren er zijn, maar er wordt geschat dat er tien exemplaren zijn. Hierdoor valt deze kaart onder de zeldzame kaarten.

  Trophy Pikachu Trainer No.1

  Iedereen kent natuurlijk Pikachu. Pikachu is de bekendste Pokémon uit de serie. Deze Trophy Pikachu Trainer No.1 kaart is speciaal voor de winnaars van een Trading Card Game wereldkampioenschap gemaakt. Op de kaart staat Pikachu afgebeeld met een trofee.

  First edition Holographic Shadowless Charizard

  Deze Pokémon kaart is ook een zeer bekende uit de Pokémon series. De Pokémon kaart is bijzonder, omdat op deze kaart een schaduw mist. Dit was een drukfout, waardoor er maar een paar de wereld in zijn gekomen. Deze Charizard kaart behoort tot de duurste Pokémon kaarten en de meest zeldzame Pokémon kaarten. Deze kaart is voor veel verzamelaars de kers op de taart.

  Pikachu Illustrator

  De Pikachu Illustrator kaart is de meest begeerde Pokémon kaart en de heilige graal voor verzamelaars. De Pikachu Illustrator kaart werd speciaal gedrukt ter gelegenheid van de CoroCoro Illustration Contest in Japan. Wat de Pikachu Illustrator dus zo bijzonder maakt, is dat de Pokémon kaart in goede staat of zelfs perfecte staat voor meer dan duizenden euro's verkocht kan worden.

  Hoe herken je zeldzame kaarten?

  Dit zijn maar een aantal Pokémon kaarten die als zeldzaam worden beschouwd. Er zijn tegenwoordig zoveel Pokémon kaarten dat er meer zeldzame kaarten tussen zitten. Ook deze kaarten kunnen geld opleveren en verzamelaars zijn altijd op zoek naar de zeldzaamste Pokémon kaarten. Maar hoe weet je dat een zeldzame Pokémon kaart in je bezit hebt.

  Je kan een zeldzame kaart op een aantal punten herkennen:

  Holographic

  Net zoals de speciale Charizard kaart, zijn er andere Holographic kaarten gemaakt. Dit zijn glimmende kaarten en zijn zeldzamer dan de 'normale Pokémon kaarten'.

  Generatie

  Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de generatie Pokémon kaarten. De oude Pokémon kaarten ui de jaren 1999 zijn zeldzamer dan de kaarten van 2021. Pokémon kaarten uit de eerste generatie zoals de Base Set 1, Base Set 2 of de Team Rocket Pokémon kaarten.

  De Pokémon kaarten bevatten in dit geval een label waar 'First Edition' op staat. Deze kaarten zijn dus de First Edition Pokémon kaarten ooit en daarom zijn deze First Edition Pokémon zeer zeldzaam.

  Drukfouten

  Drukfouten van de Japanse Pokémon kaarten kwamen zelden voor, maar toch zijn ze voorgekomen en dat maakt deze soort kaarten zeer zeldzaam. Net zoals de Shadowless Charizard zijn er ook andere Pokémon kaarten die de schaduw missen.

  Daarnaast komt het zelden voor dat het verzamelnummer te hoog is. Dat betekent dat het eerste getal hoger is dan het tweede getal. Omdat deze drukfouten bijna niet voorkomen, zijn deze kaarten daarom nog zeldzamer.

  Promo kaarten

  Er zijn ook een aantal Promo kaarten gedrukt en weggegeven. Een Promo kaart kan je hebben gekregen tijdens het bezoeken van een Pokémon film of via de McDonalds.

  Taal

  Pokémon kaarten zijn in verschillende talen gedrukt. Dit heeft ook invloed op de Pokémon kaart. Engelse en Japanse kaarten komen vaker voor en zijn daarom minder zeldzaam. Nederlandse kaarten daarentegen zijn zeldzamer, maar staan niet gelijk in waarde met de Engelse en Japanse.

  Waardevolle Pokémon kaarten veilig bewaren

  Als je dus weet wat een kaart waard is kan je jezelf afvragen of je deze wilt behouden of gaat verkopen. Wil jij jouw sterkste Pokémon kaart of je duurste Pokémon kaart veilig bewaren? Dan is een Pokémon verzamelmap wat voor jou!

  1 - 2 DAGEN

  GRATIS RETOUR

  HOGE KWALITEIT

  VEILIG BETALEN